Ciorbă de pește țărănească – cea mai bună rețetă

Ciorbă de pește țărănească - cea mai bună rețetă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg pește (cap/coadă crap, novac, somn, somon)
  • 1 morcov
  • 1 ceapă o țelină mică
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 15-20 ml ulei
  • 100 ml suc roșii/ roșii cuburi fără coajă
  • 100 - 150 ml borș
  • 40 g orez
  • leuștean
  • pătrunjel
  • sare

Mod De Preparare

Ciorba țărănească de pește este un fel de mâncare tradițional românesc, bogat în arome și savoare, care îmbină ingredientele simple și naturale pentru a crea o experiență culinară autentică și reconfortantă. Iată cum se prepară:

Cum se prepară cea mai bună ciorbă de pește țărănească

  1. Se curăță și se spală peștele. Branhiile și solzii se îndepărtează.
  2. Peștele se pune la fiert în aproximativ 1,5 – 2 l apă cu puțină sare.
  3. Când peștele a fiert se scoate din oală cu ajutorul unei spumiere. Lichidul rămas se strecoară pentru a îndepărta oasele și se dă deoparte.
  4. Separat se toacă legumele cubulețe și se sotează în puțin ulei până încep să se înmoaie.
  5. Peste legume se toarnă lichidul în care a fiert peștele. Se lasă la fiert pentru 20 minute.
  6. Carnea care a fiert se separă de oase și dă deoparte.
  7. Orezul se spală de amidon și se adaugă în oala.
  8. Roșiile și borșul se adaugă în oală. Se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute.
  9. Se adaugă carnea de pește.
  10. Se oprește focul și se adaugă pătrunjelul și/sau leușteanul tocat mărunt peste ciorba de pește țărănească.

Trucuri și secrete pentru o delicioasă ciorbă de pește țărănească

Ciorba de pește de pește țărănească necesită atenție la detalii și respectarea unor trucuri și secrete care să îi accentueze aroma și savoarea. Iată câteva sfaturi pentru a obține cea mai bună ciorbă de pește:

Alegere peștelui
Folosește un amestec de pești proaspeți, de preferință pești de apă dulce (crap, novac, somn), în funcție de preferințele tale.

Folosește capete și cozi de pește
Acestea dau gust ciorbei. Alături de legume vei reuși să extragi toate aromele care fac o ciorbă de pește gustoasă și delicioasă.

Folosește verdeață proaspătă
Verdeața proaspătă (pătrunjel, leuștean) adaugă o notă de prospețime și vitalitate preparatului.

Acrește ciorba
Poți folosi borș de putină, zeamă de varză, oțet sau zeamă de lămâie.

Las-o să se odihnească
După ce ai terminat de gătit ciorba, las-o să se odihnească câteva minute înainte de servire. Acest lucru va permite aromele să se combine și să se intensifice, oferindu-ți o ciorbă delicioasă și plină de savoare.

Urmează aceste sfaturi și secrete și vei obține o ciorbă de pește țărănească delicioasă și reconfortantă, perfectă pentru a te bucura alături de cei dragi.

Sursa foto: Shutterstock

Alte rețete cu pește

Salata de icre de pește
Musaca de cartofi cu pește
Salată de peşte cu fasole şi cocos
Ciorbă de peşte cu roşii
Calcan cu legume și lămâie
Supă cremoasă de pește cu porumb
Ciorbă picantă de pește
Zacuscă picantă cu peşte

Evaluează