Codul – cel mai ușor de gătit pește, cel mai gătit tip de pește. Gustos, fără de oase mărunte care să îți transforme masa într-un chin, este preferatul nostru. Deoarece el are un gust destul de simplu, poți să îi dai absolut ce arome dorești. Acest cod la cuptor pe care îl facem azi se face extrem de ușor și rapid: în 20 de minute ai gata o masă sănătoasă și extrem, extrem de gustoasă.
Preîncălzește cuptorul. Tapetează o tavă cu unt și hârtie de copt.
Într-un bol mic combină uleiul de măsline cu pesmetul.
Într-un bol mediu combinp iaurtul, parmezanul, pătrunjelul, busuiocul, usturoiul pisat, cam 80% din zeama de la lămâie, sare și piper după gust și paprika. Unge cu mixtura de iaurt aromatizat fiecare file de cod în parte, apoi pune deasupra combinația de pesmet și ulei de măsline, pe care trebuie să o presezi cu fundul lingurii, ca să formeze o crustă. Pune bucățile de pește (cu crusta în sus, desigur) în tava dinainte pregătită.
Dă tava la cuptorul încins timp de 12-15 minute (în funcție de grosimea bucăților).
Se servește cu restul de zeamă de lămâie.
Foto: 123rf.com
Vezi și alte rețete cu cod: