Vanilla pastry cream, creme patissiere, pasticcera, cremă de lapte fiartă, cremă de vanilie pntru prăjituri. Atâtea denumiri, o singură rețetă cu multiple întrebuințări. O poți consuma ca atare (ca pe o budincă), o poți folosi drept cremă de vanilie clasică pentru torturi sau prăjituri, în eclere, în cremeș, în gogoși, rulouri și câte și mai câte! Ai toate motivele să o faci de la zero în loc să o cumperi! Mai ieftină, mai rapidă și mai gustoasă decât cea instant, din comerț.
Dacă nu o servești/folosești imediat, acoperă bine cu o folie de plastic (nu trebuie să mai rămână aer în vas, folia trebuie să atingă crema) și bag-o la frigider. Acolo poți să o ții până la 5 zile.
Din cantitățile date o să iasă aproximativ 500 g de cremă. Dacă aveți nevoie de mai multă sau mai puțină, pur și simplu ajustați cantitățile, în funcție de cum cere rețeta pe care o aveți de făcut.
Deserturi în care o poți folosi:
Foi cu cremă de vanilie şi cremă cu mac
Foto: 123rf