O masă aspectuoasă, delicioasă, gata în numai 30 de minute, pe care iubitorii fructelor de mare o adoră: creveți în sos cremos Alfredo.
Cu ajutorul unui mixer normal sau al unui blender, combinați laptele, crema de brânză, făina și sarea până se omogenizează.
Într-o cratiță topiți, la foc mic, untul și adăugați usturoiul pisat. Sotați usturoiul aproximativ 1 minut și adăugați peste creveții. Lăsați pe foc 3-5 minute până devin creveții rozalii (nu trebuie să se facă de tot).
Scoateți creveții din cratiță – fără unt și usturoi. În locul lor turnați sosul mai devreme obținut și aduceți-l la fierbere, la foc, mic, amestecând timp de 4 minute și apoi alte 6 lăsând-ul să se îngroașe.
Dați de pe foc și adăugați brânza și parmezanul. Acoperiți și lăsați deoparte timp de 5 minute. Adăugați creveții în sos și lăsați-i acoperiți timp de alte 5 minute.
Se servesc cu ce tip de paste doriți.
Pentru iubitorii de fructe de mare, recomandăm aceste paste cu creveti!
Află mai multe despre fructele de mare și cum se consumă
Citește și: Cum se gătesc creveții. Trucuri adunate din bucătăriile orientale
Foto: creveți în sos alfredo / 123rf.com