Mod De Preparare
Cel mai rapid, gustos și ieftin desert cu corcodușe pe care-l poți face! O dată ce-l faci, n-o să mai lași să le treacă sezonul fără să faci bunătatea asta!
Un fruct nu foarte folosit în bucătărie, din păcate, este corcodușa. Dacă de obicei le mâncăm direct crude, din copac, de această dată am decis să le transformăm într-un desert. Și nu orice desert: unul rapid, ieftin și extrem de gustos, făcut din ingrediente puține și de bază.
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
- Bate bine ouăle cu zahărul până obții o spumă omogenă. Adaugă, treptat și amestecând continuu, făina și coaja de lămâie.
- Spală corcodușele, taie-le în jumătăți. Toarnă aluatul într-o tavă care nu lipește și întinde deasupra crema de vanilie de casă, făcută conform instrucțiunilor simple de aici.
- Pune deasupra (cu fața în sus sau în jos) corcodușele. Sau, dacă vrei, poți proceda ca noi și folosi dacă ai în gospodărie, mai multe tăvi mai mici – destinate tartelor – pentru a face porții individuale.
- Toarnă deasupra și untul topit și dă la cuptor pentru 30 de minute.
Alte rețete delicioase pentru deserturi rapide:
Tarta cu căpşuni din 3 ingrediente
Cheesecake cu piersici fără foc
Sorbet de mure