Desert rapid cu corcodușe

desert rapid

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 150 g făină
  • 175 g zahăr
  • 2 ouă
  • coaja de la o lămâie/ 1 fiolă esență de lămâie
  • 250 g corcodușe
  • 50 g unt
  • 200 g cremă de vanilie

Mod De Preparare

Cel mai rapid, gustos și ieftin desert cu corcodușe pe care-l poți face! O dată ce-l faci, n-o să mai lași să le treacă sezonul fără să faci bunătatea asta!

Un fruct nu foarte folosit în bucătărie, din păcate, este corcodușa. Dacă de obicei le mâncăm direct crude, din copac, de această dată am decis să le transformăm într-un desert. Și nu orice desert: unul rapid, ieftin și extrem de gustos, făcut din ingrediente puține și de bază.

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

  1. Bate bine ouăle cu zahărul până obții o spumă omogenă. Adaugă, treptat și amestecând continuu, făina și coaja de lămâie.
  2. Spală corcodușele, taie-le în jumătăți. Toarnă aluatul într-o tavă care nu lipește și întinde deasupra crema de vanilie de casă, făcută conform instrucțiunilor simple de aici.
  3. Pune deasupra (cu fața în sus sau în jos) corcodușele. Sau, dacă vrei, poți proceda ca noi și folosi dacă ai în gospodărie, mai multe tăvi mai mici – destinate tartelor – pentru a face porții individuale.
  4. Toarnă deasupra și untul topit și dă la cuptor pentru 30 de minute.

Alte rețete delicioase pentru deserturi rapide:

Tarta cu căpşuni din 3 ingrediente

Cheesecake cu piersici fără foc

Sorbet de mure

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă