File de curcan cu salată

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2-3 lingurite ulei de măsline
  • zeama de la o lămâie
  • 2-3 nectarine
  • 1-2 ardei
  • 2 cepe roşii
  • 1 salată verde
Pentru salată
  • 1 lingurita boia dulce
  • 50 ml vin alb dulce
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • cimbru şi usturoi măcinat
  • piper alb şi negru
  • sare
  • 400 g piept de curcan
  • 2 lingurite oţet balsamic
  • 1 lingurita miere
  • busuioc verde

Mod De Preparare

1. Se taie pieptul de curcan feliuţe, care se ung cu ulei, se stropesc cu vin şi se condimentează cu sare, piper, boia. Se adaugă usturoiul pisat şi se lasă câteva minute la rece.
2. Separat, se curăţă salata, se spală în 2-3 ape şi se lasă în sită. Se curăţă ceapa roşie, ardeii se taie solzişori, iar nectarinele se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se pun într-un bol acoperite, până se adaugă sosul.
3. Pieptul de curcan se bagă în cuptor şi se lasă să se rumenească.
4. Separat, se pun într-un bol uleiul, zeama de lămâie, oţetul balsamic, sarea, piperul, mierea şi busuiocul proaspăt tocat. Se amestecă bine şi se adaugă peste salata pregătită. Bucăţile de curcan se servesc cu salata.

Alte rețete