Fursecuri cu cocos: desertul pe care îl faci cu toată familia

fursecuri cu cocos

De Bianca Prangate,

Ingrediente

  • 170 g făină albă 000
  • 160 g fulgi de cocos
  • 65 g unt gras (minim 80% grăsime)
  • 65 g zahăr brun
  • 65 g zahăr alb
  • 3 g bicarbonat de sodiu
  • 1,5 g sare
  • 3 ml esență de vanilie
  • 1 ou

Mod De Preparare

Când vrei să faci niște fursecuri rapide și deloc costisitoare, o idee bună o reprezintă aceste fursecuri cu cocos.

Fragede, moi la interior, fursecurile cu cocos sunt un deliciu la îndemâna ta. Majoritatea ingredientelor probabil se regăsesc deja în bucătăria ta, așa că nici nu trebuie să dai prea mulți bani pentru a te bucura de un desert satisfăcător și rapid, care îți va învălui bucătăria în cele mai îmbietoare miresme.

Aceste fursecuri de cocos s-ar putea să îți amintească de macaroons, niște prăjiturele mici care au, de asemenea, la bază fulgi de cocos. Diferența este că macaroons se prepară cu albușuri de ou, ceea ce le dă o textură mai aerată, asemănătoare bezelelor.

Dacă faci fursecuri de cocos, acestea au o textură mai densă, ușor crocantă pe margini și moale la interior, care aduce aminte de celebrele fursecuri americane cu ciocolată.

În plus, cocosul este un fruct foarte sănătos pentru organismul tău. Este bogat în antioxidanți care protejează celulele de stresul oxidativ. Este, de asemenea, o sursă importantă de fibre, ajutând la tranzitul intestinal. Cantitatea de fibre din cocos contribuie la senzația de sațietate rapid – astfel încât nu va exista tentația să mănânci mai mult decât este necesar pentru organismul tău.

Mai jos găsești cea mai simplă rețetă de fursecuri cu cocos:

  1. Combină făina, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un bol.
  2. Într-un bol separat, amestecă bine untul cu ambele tipuri de zahăr, până obții o cremă omogenă.
  3. Adaugă oul și esența de vanilie și amestecă bine.
  4. Pune treptat făina în amestec, ajutându-te de o spatulă pentru a o încorpora.
  5. Când aluatul este omogen, adaugă și fulgii de cocos.
  6. Formează fursecuri în formă de biluțe mici și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  7. Coace prăjiturile în cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius, timp de 8-10 minute.

Foto: 123rf.com

Evaluează
Media Rating
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor