Fursecuri cu stafide şi nuci

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 180 g făină
  • zahăr vanilat
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 gălbenuşuri
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 100 g nuci măcinate
  • 100 g stafide
  • ciocolată albă menaj

Mod De Preparare

1. Se pun într-un bol untul şi zahărul şi se freacă câteva minute, apoi se încorporează gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, zahărul vanilat, coaja de lămâie, stafidele şi nucile. Se amestecă bine şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută şi se amestecă uşor.

2. Aluatul obţinut se lasă la rece până se întăreşte şi, între timp, se încinge cuptorul la 120° C. Se pregătesc tăvile cu hârtie pentru copt şi formele.

3. Pe planşetă se presară puţină făină şi se întinde aluatul cu sucitorul într-o foaie potrivit de groasă. Cu o formă specială, se taie foaia şi se aşază fursecurile în tavă.

4. După ce s-au copt, se scot din tavă, se aşază în altă tavă pentru a fi date cu glazură de ciocolată. Se topeşte ciocolata la baie de aburi cu 1-2 linguriţe de ulei şi se toarnă caldă pe fursecuri, sub ce formă doriţi.

Alte rețete