Fierbe foile de lasagna conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Taie mărunt ceapa cu usturoiul şi călește-le în uleiul încins ușor în prealabil. Adaugă roşiile zdrobite şi morcovul ras. Amestecă ușor până se omogenizează.
Combină bulionul şi vinul cu restul compoziţiei. Pune la fiert circa 10-12 minute, apoi condimentează dup gust. Curăţă şi înăbuşă spanacul în apă fierbinte. Scurge-l, toacă-l mărunt şi amestecă-l cu brânză ricotta (sau cu urdă).
Unge un vas termorezistent cu ulei şi începe să „asamblezi” lasagna. Aşează în straturi un rând de paste, apoi spanac şi compoziţia cu roşii, apoi o altă foaie, peste care se pune caşcavalul feliat/ras. Repetă asta până se termină ingredientele.
Dă lasagna cu spanac la cuptor până când se rumeneşte deasupra şi scade zeama. Se serveşte caldă, desigur.