Mâncare de linte cu vită

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2-3 foi dafin
  • piper
  • sare
  • 2-3 cepe
  • 3-4 cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 300 ml suc de roşii
  • 500 g muşchi de vită
  • 500 g linte
  • 100 ml ulei de floarea soarelui

Mod De Preparare

1. Se aleg boabele de linte şi se pun în apă călduţă cu aproximativ 2-3 ore înainte de a fi preparate.
2. După ce au stat în apă, se pun să fiarbă separat astfel încât să se elimine toxinele. Se scoate să se scurgă în sită şi se acoperă cu un prosop de bucătărie ca să se înăbuşe.
3. În acest timp, se taie carnea de vită cubuleţe şi se călesc în ulei. Se adaugă apoi cartofii şi morcovii tăiaţi mărunt şi apă puţin câte puţin. Se lasă să fiarbă şi se adaugă şi lintea.
4. Ca să se fiarbă bine şi uniform, se acoperă cu un capac şi se lasă la foc potrivit. Se adaugă sucul de roşii, se condimentează cu sare, piper şi foi de dafin, apoi se mai bagă în cuptor să scadă şi să se rumenească. Se serveşte cu pâine coaptă pe vatră.

Alte rețete