Mascarpone 10 minute, din 2 ingrediente

mascarpone

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 ml smântână dulce pentru frișcă (să nu fie ultrapasteurizată)
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Mod De Preparare

Mascarpone de casă – cea mai simplă rețetă

Folosesc mascarpone la multe dulciuri, și cum la magazin e cam scump, gaura din buzunar e destul de mare. Acum am rezolvat problema: fac mascarpone în casă, în 10 minute și din numai 2 ingrediente. Gustul e exact ca al celei cumpărate și eu scap mai ieftin din toată afacerea!

  • Vei avea nevoie de un termometru de bucătărie, o sită cu găuri mici și niște tifon curat.

Într-o crăticioară, la foc mediu, adu la fierbere smântâna pentru frișcă.  Ar trebui să ajungă la 80 de grade Celsius, temperatură în jurul căreia este indicat să o menții. Lasă să fiarbă la această temperatură vreo 3 minute, adaugă zeama de lămâie, amestecă ușor și mai lasă încă alte 3 minute.

Dă de pe foc și lasă să se răcească la temperatura camerei (asta va dura aproximativ 30 de minute). Pune brânza în tifonul curat și pe acesta în sită și pune-o la scurs deasupra unui castron. Dă totul la frigider peste noapte, ca să se strecoare zerul.

A doua zi o să ai o brânzică dulce, densă și cremoasă, numai bună de folosit pentru cele mai delicioase deserturi.

Rețete de deserturi care folosesc mascarpone:

Bruschete surpriză cu fructe de pădure

Tartă cu brânză şi sos de fructe

Tort Cleo'

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma