Orez cu vin şi ciuperci

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • sare
  • câteva fire pătrunjel
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapă mare
  • 100 ml vin alb
  • 6 ciuperci conservate
  • 150 g orez cu bob rotund
  • piper

Mod De Preparare

1. În ulei încins, se pune ceapa tăiată mărunt să se călească. După ce s-a înmuiat, se adaugă orezul bine spălat în 2-3 ape şi scurs apoi.

2. Se lasă să se călească în jur de 2 minute, se adaugă ciupercile feliate, sarea, piperul, vinul şi se completează cu apă.

3. Se lasă la fiert 20 de minute, şi se opreşte focul în momentul în care lichidul a scăzut, dar fără să se evapore tot.

4. Se presară pătrunjel proaspăt, se acoperă cu un capac şi se lasă 10 minute înainte de a-l aduce la masă.

Alte rețete