Orez prăjit cu pui

Orez prăjit cu pui

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2-3 bucăți de piept de pui - gătit și făcut fâșii
  • 650 g orez călit
  • 2 linguri de ulei de susan
  • 1 ceapă albă mică, tocată
  • 220 g mazăre și morcov (decongelate)
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 2 ouă bătute ușor
  • 2 cepe verzi tocate (opțional)

Mod De Preparare

Extrem de gustos, incredibil de rapid, nesperat de ușor. Cam așa poți descrie, pe scurt, această rețetă de mai jos, regăsită în bucătăria asiatică. Pe gustul întregii familii, ieftină și sățioasă.

  1. Taie transversal, asezonează cu sare și piper (poți utiliza și alte condimente, dacă dorești) și prăjește ușor (3-4 minute pe ambele părți) pieptul de pui. Dacă mai ai pui rămas de la altă masă sau pui de la rotisor, îl poți folosi pe acela. Separat, călește ușor orezul.
  2. Încinge bine o tigaie mare (sau un wok dacă ai, e cel mai indicat). Toarnă uleiul de susan, apoi ceapa tocată, mazărea și morcovul și călește-le până își schimbă textura.
  3. Dă, cu ajutorul unei spatule, într-o parte legumele călite și toarnă în cealaltă parte ouăle bătute. Amestecă ouăle în timp ce se prăjesc. Când s-au prăjit/închegat ușor, amestecă cu legumele călite.
  4. Adaugă puiul și orezul călit peste conținutul tigăii/wok-ului. Toarnă sosul de soia. Amestecă și lasă la călit până se pătrund și se amestecă bine aromele. Spre final, dacă dorești, adaugă și ceapa verde tocată.

Foto: 123rf

Alte rețete sănătoase și gustoase cu orez și pui:

Salată de orez cu legume şi pui

Pui picant cu orez

Pui la grătar cu orez

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot