Mod De Preparare
Tradițional italian („a la cacciatora” însemnând vânătoresc), cu o explozie de arome, vitamine și legume variate, puiul cacciatore este o mâncare sățioasă și sănătoasă care se face cu minimum de efort. Ideală pentru persoanele care duc lipsă de timp liber dar care vor să mănânce gustos și „de casă”.
- Taie puiul în bucăți (nu dăm o dimensiune exactă, ele trebuie să fie nici prea mici, nici prea mari, cât o „porție de pui”), asezonează-l cu sare și pune-l la călit în ulei într-o tigaie mare, până se rumenește pe toate părțile – aproximativ 5 minute. Scoate-l pe o frafurie.
- Dacă nu mai ai ulei în tigaie, adaugă. Pune la călit ceapa, ardeiul, țelina și ciupercile feliate, pentru aproximativ 10 minute – timp în care ceapa devine translucidă și ciupercile și-au lăsat zeama aceea delicioasă. Adaugă și usturoiul, amestecă și mai lasă pe foc încă 1 minut.
- Toarnă vinul peste, amestecă, acoperă și mai lasă pe foc până când cantitatea vinului e redusă la jumătate. Adaugă roșiile. Asezonează cu sare, piper, oregano și busuioc (opțional, pentru cei care mănâncă picant, se poate pune și boia picantă și fulgi de ardei iute), lasă la făcut neacoperit 5 minute.
- Adaugă bucățile de pui peste, dă focul mic, semi-acoperă vasul.
- Amestecă și întoarce din când în când bucățile de pui, timp de 30-40 de minute.
Se servește, cel mai bine, cu o garnitură ușoară, precum piure sau tăieței.
Alte rețete sănătoase cu pui:
Pui Piccata
Salată de pui cu legume
Piept de pui marinat în pesto
Foto: 123rf