Mod De Preparare
Rustică și nemaipomenit de gustoasă, rețeta asta vine din zona sudistă a Statelor Unite ale Americii. Bucătăria creolă este, de fapt, un amestec de influențe culinare internaționale (cea franceză fiind cea predominantă) dar cu rezultat unic de arome simple, accesibile și delicioase.
- Taie pieptul de pui în fâșii. Călește-l (la foc mediu spre mare) 3-5 minute sau până când nu mai e roz deloc, întorcându-l din când în când ca să se facă uniform. Micșorează focul.
- Adaugă roșiile tocate (cu tot cu zeamă), sosul de chili, ardeiul și ceapa tocate, usturoiul pisat, țelina tocată și condimentele (busuioc, pătrunjel, sare, piper, boia).
- Amestecă, adu la fierbere, redu focul și acoperă vasul. Lasă acoperit pe foc 10 minute. Servește fierbinte, alături de un orez simplu, o mămăliguță sau paste.
Alte rețete delicioase pe bază de pui:
Pui la cuptor marinat în lapte bătut cu usturoi
Pui cu sos de ardei copt
Piept de pui în sos cremos de ciuperci și usturoi
Foto: shutterstock