Pui creol

Pui creol

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2-3 bucăți de piept de pui dezosat
  • 400 g roșii
  • 150 ml sos de chili
  • 1 ardei gras mare tocat
  • 1 tulpină de âelină tocată
  • 1 ceapă tocată
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • 1 linguriță pătrunjel uscat
  • sare, piper și boia după gust

Mod De Preparare

Rustică și nemaipomenit de gustoasă, rețeta asta vine din zona sudistă a Statelor Unite ale Americii. Bucătăria creolă este, de fapt, un amestec de influențe culinare internaționale (cea franceză fiind cea predominantă) dar cu rezultat unic de arome simple, accesibile și delicioase. 

  1. Taie pieptul de pui în fâșii. Călește-l (la foc mediu spre mare) 3-5 minute sau până când nu mai e roz deloc, întorcându-l din când în când ca să se facă uniform. Micșorează focul.
  2. Adaugă roșiile tocate (cu tot cu zeamă), sosul de chili, ardeiul și ceapa tocate, usturoiul pisat, țelina tocată și condimentele (busuioc, pătrunjel, sare, piper, boia).
  3. Amestecă, adu la fierbere, redu focul și acoperă vasul. Lasă acoperit pe foc 10 minute. Servește fierbinte, alături de un orez simplu, o mămăliguță sau paste.

Alte rețete delicioase pe bază de pui:

Pui la cuptor marinat în lapte bătut cu usturoi

Pui cu sos de ardei copt

Piept de pui în sos cremos de ciuperci și usturoi

Foto: shutterstock

Evaluează