Profită de abundența din piețe de legume de toamnă (cu dovleacul în frunte, desigur) și fă o mâncare rapidă și ușoară, dintr-un foc. Nimic nu e mai ușor decât să arunci, într-o tavă la cuptor, niște bucăți de pui și cu legume pline de culoare, arome și sănătate, nu e așa? Pregătește rețeta asta simplă pentru ai tăi. Merge la prânz dar și la cină, fie weekend sau zi lucrătoare, că nu te solicită prea mult.
Într-o pungă care se închide etanș, bagă bucățile de pui, adaugă 3 linguri de ulei, oțetul, usturoiul pisat și condimentele. Închide punga și agit-o bine ca să distribui egal condimentele peste bucățile de pui. Las-o așa până te ocupi de legume (în afară de rodie și semințele de dovleac).
Curăță și spală legumele, apoi taie-le după bunul plac. (Varza de Bruxelles este opțională deoarece multă lume nu o pre înghite, la propriu și la figurat) . Pune-le într-o tavă care nu lipește, stropește-le cu uleiul de măsline rămas și asezonează-le cu sare și piper.
Într-un singur strat, pune printre legume și bucățile de pui. Dă tava la cuptor timp de 25-30 de minute, la temperatură medie. Scoate tava, presară deasupra câteva crenguțe de rozmarin, semințe de dovleac și de rodie.
Alte rețete delicioase de pui la cuptor:
Cel mai bun pui gratinat din lume
Pui la cuptor marinat în lapte bătut cu usturoi
Foto: shutterstock