Încinge uleiul într-o tigaie care nu lipește. Pune și untul în el. Între timp, asezonează bucățile de pui, dă-le prin făină și pune-le la rumenit. Când s-au făcut pe toate părțile, scoate puiul deoparte și adaugă ceapa și usturoiul în tigaie. Amestecă și lasă totul la făcut la foc mic, 5 minute.
Adaugă vinul alb peste și combină-l cu sosul (fie el și întărit pe tigaie) rezultat. Adaugă roșiile, pasta de roșii, cimbrul și bucățile de pui. Acoperă totul și lasă să se facă la foc mic timp de 30 de minute.
Adaugă ciupercile, amestecă ușor și mai lasă 15 minute. Pune și pătrunjelul înainte să dai totul de pe foc.
Poți servi puiul cu un orez, cartofi copți aromatizați sau niște cartofi duchesse.
Opțional, poți adăuga spre final 2 linguri de cognac.
Alte rețete franțuzești delicioase: