Mod De Preparare
O rețetă ușoară și… ușor de făcut, care nu are condimente ciudate precum alte rețete de această proveniență. Se face rapid, astfel că e pefectă pentru o cină pe repede înainte.
- Taie puiul fâșii sau cubulețe. Combină zahărul brun cu jumătate din cantitățile ingredientelor (toate în afară de ceapa verde și uleiuri) și lasă-l la marinat 30 de minute.
- Dă-l apoi bine prin amidon, până se acoperă uniform. Pune-l la prăjit în uleiul vegetal încins cam 4 minute. Adaugă restul de ghimbir și usturoi, lasă să se facă 2 minute.
- Adaugă restul ingredientelor rămase (în afară de ceapa verde și uleiul de susan) și lasă să se facă 3-4 minute, până se îngroașă sosul.
- Închide focul, adaugă ceapa verde tocată și uleiul de susan. Amestecă și servește cu orez simplu.
Alte rețete asiatice cu pui:
Pui Lo Mein
Pui Shanghai
Pui dulce picant
Foto: shutterstock