Falafel

Falafel

Ingrediente

  • 250 g năut
  • 2 cepe medii
  • 3 legături pătrunjel
  • 2 linguri făină
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 2 lingurițe coriandru
  • 2 lingurițe chimion

Mod De Preparare

Dacă ai fost vreodată într-un restaurant cu specific oriental sau vegetarian, atunci probabil că ai auzit de falafel – acele chifteluțe mici, din legume, care sunt pline de aromă.

Chifteluțele de tip falafel sunt delicioase și extrem de ușor de preparat. Ele provin din Egipt și sunt un fel de mâncare foarte des întâlnit în bucătăria orientală. (Încearcă și această rețetă de chiftele de dovlecel)

Poți mânca falafel fie ca gustare (dacă alegi să mănânci chifteluțele separat), fie ca fel principal (dacă le mănânci cu lipie și alte topping-uri).

  1. Scurge năutul de apă și pune-l într-un robot de bucătărie. Pune făina peste el și amestecă bine.
  2. Mai apoi, adaugă în cuva robotului de bucătărie și restul ingredientelor. Mixează bine totul.
  3. Pasta obținută trebuie să fie suficient de bine legată pentru a forma ușor bile din ea. Dacă nu este, mai adaugă făină.
  4. Modelează bile din aluat. Pe acestea le prăjești în baie de ulei încins, până se rumenesc bine.
  5. Scoate biluțele de falafel pe o farfurie, acoperită de un șervet de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.
  6. Servește-le calde sau reci, după cum preferi, învelite într-o lipie și asezonate cu sos tahini și legume.

Din năut, nu uita că poți face un delicios humus de casă!

Sursa foto – 123rf.com

Îți recomandăm încă o rețetă din bucătăria orientală: BulgurBaba ganoush

Încearcă și această rețetă de salata orientala

Evaluează
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 1 vot