Salată de fasole uscată

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g fasole albă
  • 1 ceapă mare albă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • sare
  • zeama de la 2 lămâi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3-4 fire de pătrunjel verde
  • 1 fir de busuioc verde

Mod De Preparare

1. Se lasă fasolea să se înmoaie de seara până dimineaţa, în apă călduţă. Dimineaţa se pune să fiarbă în 2-3 ape pentru a elimina toxinele.

2. După ce s-a fiert fasolea, se scurge de zeamă şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.

3. Într-un bol, se pun fasolea fiartă, ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.

4. În salata de fasole se mai pune zeama de la o lămâie sau oţet aromatic şi uleiul de măsline. Ingredientele se amestecă uşor să nu se zdrobească. Se ornează cu busuioc sau cu pătrunjel verde.

Alte rețete