Salata de icre de pește poate fi făcută cu pâine, cu griș sau cu cartof fiert, cu sau fără ceapă, cu lapte sau cu apă minerală.
Icrele bătute se prepară în România încă din 1919 cu icre de știucă sau de șalău.
Salata de icre de pește tradițională nu are nevoie de prea multe ingrediente. Icrele de pește, uleiul, zeama de lămâie, ceapa și sarea sunt suficiente pentru o salată de icre delicioasă.
Această rețetă simplă și delicioasă de salată de icre de pește este ideală pentru petreceri sau pentru momente în care vrei să te bucuri de o gustare rafinată și plină de arome. Poți să o adaptezi în funcție de preferințele tale.
Salata de icre este o delicatesă apreciată pentru gustul său rafinat și textura cremoasă. Cu toate acestea, există momente cândsalata de icre de pește se taie. Nu-ți face griji! Există modalități de a repara acest mic incident și de a-ți recâștiga salata de icre în toată splendoarea sa.
Un pic de apă sau zeamă de lămâie
Într-un castron curat se pune apă sau suc de lămâie. Se adaugă o cantitate egală din salata de icre tăiată. Se amestecă până începe să se lege. Se adaugă treptat toată cantitatea de salată de icre tăiată amestecând bine după fiecare adăugare.
O porție nouă de icre
Separat de castronul în care se află salata de icre tăiată se începe prepararea unei noi salate de icre, într-o porție mai mică și apoi se începe înglobarea (în porții mici) a salatei de icre tăiată.
Un gălbenuș
O salată de icre tăiată poate fi salvată cu un gălbenuș fiert pasat amestecat cu o porție mică din salata de icre tăiată. Se înglobează până se leagă și se adaugă, în porții mici restul de salată.
Griș fiert
Pune o lingură de griș fiert peste icrele tăiate și amestecă până ce salata se leagă din nou.
Alte rețete de aperitive
Pakoras cu ceapă – chiftele vegetale indiene
Fasole bătută cu sos de roșii și ceapă
Sursa foto: Shutterstock.