Salata de icre de pește – cea mai simplă rețetă

Salata de icre de pește - cea mai simplă rețetă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 50 g icre de pește (caras, știucă, hering, crap etc)
  • 100 ml ulei
  • jumătate de ceapă
  • 1 lingură apă minerală
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Salata de icre de pește poate fi făcută cu pâine, cu griș sau cu cartof fiert, cu sau fără ceapă, cu lapte sau cu apă minerală.

Icrele bătute se prepară în România încă din 1919 cu icre de știucă sau de șalău.

Salata de icre de pește tradițională nu are nevoie de prea multe ingrediente. Icrele de pește, uleiul, zeama de lămâie, ceapa și sarea sunt suficiente pentru o salată de icre delicioasă.

Cum se prepară salata de icre după cea mai simplă rețetă

  1. Icrele se desfac cu o lingură de lemn și se curăță de pielițe.
  2. Se mixează icrele pentru a se desface mai bine.
  3. Se începe turnarea uleiului puțin câte puțin. Se mixează bine după fiecare adăugare de ulei. Procesul trebuie să fie lent și amestecarea trebuie făcută într-un singur sens.
  4. Se adaugă și zeama de lămâie puțin câte puțin.
  5. Se adaugă sare, piper și zeamă de lămâie după gust.
  6. Se adaugă apa minerală și se continuă mixarea până se obține o salată de icre de pește cremoasă și pufoasă. Se adaugă ceapa tocată mărunt.
  7. Salata de icre de pește se ține la frigider.

Această rețetă simplă și delicioasă de salată de icre de pește este ideală pentru petreceri sau pentru momente în care vrei să te bucuri de o gustare rafinată și plină de arome. Poți să o adaptezi în funcție de preferințele tale.

Cum se repară salata de icre tăiată

Salata de icre este o delicatesă apreciată pentru gustul său rafinat și textura cremoasă. Cu toate acestea, există momente cândsalata de icre de pește se taie. Nu-ți face griji! Există modalități de a repara acest mic incident și de a-ți recâștiga salata de icre în toată splendoarea sa.

Un pic de apă sau zeamă de lămâie

Într-un castron curat se pune apă sau suc de lămâie. Se adaugă o cantitate egală din salata de icre tăiată. Se amestecă până începe să se lege. Se adaugă treptat toată cantitatea de salată de icre tăiată amestecând bine după fiecare adăugare.

O porție nouă de icre

Separat de castronul în care se află salata de icre tăiată se începe prepararea unei noi salate de icre, într-o porție mai mică și apoi se începe înglobarea (în porții mici) a salatei de icre tăiată.

Un gălbenuș

O salată de icre tăiată poate fi salvată cu un gălbenuș fiert pasat amestecat cu o porție mică din salata de icre tăiată. Se înglobează până se leagă și se adaugă, în porții mici restul de salată.

Griș fiert

Pune o lingură de griș fiert peste icrele tăiate și amestecă până ce salata se leagă din nou.

Secrete pentru o salată de icre de pește reușită

  1. Icrele trebuie să fie la temperatura camerei, niciodată direct din frigider. Icrele trebuie să fie scoase din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de a fi preparate.
  2. Icrele trebuie scurse bine.
  3. Icrele se separă înainte de a adăuga ulei.
  4. Icrele nu se mixează foarte mult timp.
  5. Salata de icre de pește tradițională nu se îmnulțește cu griș sau pâine.
  6. Ceapa tocată se poate spăla în câteva ape pentru a-i tăia din iuțime.
  7. Icrele se desărează înainte de a fi folosite în apă rece.
  8. Uleiul se adaugă în fir subțire și niciodată mai mult de o lingură o dată.
  9. Bobițele de icre se pot păstra intacte dacă evităm folosirea mixerului electric și amestecăm cu o lingură de lemn.
  10. Salata de icre de pește se consumă în cantități moderate din cauza conținutului mare de colesterol.

Alte rețete de aperitive

Paté de sardine

Lacrimi de pui

Chiftele keto

Pierogi – găluște poloneze

Pakoras cu ceapă – chiftele vegetale indiene

Hummus cu roșii uscate

Fasole bătută cu sos de roșii și ceapă

Sursa foto: Shutterstock.

Evaluează