Pesto este un sos rapid, cu un aspect îmbietor și cu un gust extrem de fresh. Originar din Italia, acest sos este incredibil în orice combinație: în sandwich-uri, în paste, în pizza, în omlete, alături de carnea albă și nu numai.
Sosul pesto alla genovese este originar din orașul italienesc Genoa, capitala regiunii Liguria. Denumirea sa provine de la verbul din limba italiană „pestare', care înseamnă „a zdrobi', făcând referire la metoda originală de pregătire a acestui sos, când toate ingredientele erau zdrobite într-un mojar cu pistil.
Aroma sosului acesta este vestită în toată lumea. De-a lungul timpului, au apărut mai multe variații ale sosului: cu roșii uscate, cu măsline, cu ardei. Toate aceste variații sunt gustoase în felul lor, dar la bază, sosul pesto tradițional conține doar câteva ingrediente simple: busuioc, muguri de pin, parmezan, usturoi și ulei de măsline.
Sos pesto găsești la orice supermarket, dar dacă vrei să te bucuri de o variantă sănătoasă și autentic italiană a acestuia, în care știi exact ce ingrediente intră, rețeta noastră este exact ceea ce ai nevoie.
Foto: 123rf.com
Dacă vrei să faci pizza acasă, încearcă și această rețetă de aluat de pizza și pizza de casa cu blat pufos
Încercați și următoarea rețetă de paste cu sos de rosii
Rețete cu sos pesto:
Pui la cuptor cu 3 ingrediente