Dacă ții post, ești vegan sau, pur și simplu, nu vrei să mănânci carne într-o zi, dar vrei să te bucuri de o masă delicioasă, o porție de spaghete carbonara de post este alegerea perfectă. Chiar dacă sosul alb pentru paste pare greu de reprodus în varianta fără lactate, în realitate nu este deloc așa! Totul se prepară foarte simplu, așa că fă cele mai bune spaghete carbonara de post/vegane după rețeta simplă de mai jos.
Pentru început, pune caju-ul în apă fierbinte timp de o oră, ca să se înmoaie. Acum urmează pastele. Pune-le la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj, nici mai mult, nici mai puțin.
Sotează ciupercile și usturoiul în puțin ulei, timp de 8 minute. Dacă vrei să pui și spanac, adaugă-l acum împreună cu pătrunjelul și mai lasă pe foc încă 5 minute.
Prepară sosul pentru spaghete carbonara de post prin simpla adăugare a ingredientelor într-un robot de bucătărie și mixează-le până obții un rezultat cremos, omogen.
Scurge pastele de apă și adaugă-le peste ciuperci. Toarnă sosul și amestecă totul. Servește o porție de spaghete carbonara de post cu extra pătrunjel pe deasupra.
Citește și cum faci cea mai bună rețetă de Spaghete Puttanesca!
Poftă Bună!
Alte rețete delicioase de post/vegane:
Chili de fasole neagră cu cartofi dulci