Stromboli

Stromboli

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • aluat de pizza
  • salam
  • șuncă
  • salam pepperoni
  • provolone/gorgonzolla
  • mozzarella
  • parmezan
  • gălbenuș de ou
  • ulei de măsline
  • sos de pizza

Mod De Preparare

Unii zic că e o pizza rulată, alții spun că e sandwich. Oricum i-ai spune, Stromboli (inventat cam prin anul 1950) e o gustare extraordinar de bună, care a cucerit oameni din întreaga lume. Straturi-straturi delicioase de brânzeturi, șuncă afumată, salam ușor picant, învelite într-un aluat crocant și fierbinte.

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.

  1. Fă blatul de pizza conform instrucțiunilor simple de aici. Întinde-l cu un sucitor pe un fund de lemn presărat cu făină, cât mai dreptunghiular posibil (nu rotund, ca pentru pizza). Unge-l cu sos pentru pizza (rețeta aici).
  2. Pune în mijloc  câte un strat de fiecare carne în parte, lăsând pe cât posibil, de jur împrejur, marginile libere, ca să poți împături aluatul la final. Adaugă și brânzeturile – mozzarella, provolone,gorgonzolla (rase sau tăiate felii).
  3. Bate oul cu puțină apă și unge cu el marginile lăsate libere.
  4. Rulează ușor – începând dintr-o singură parte, desigur – și la final unește bine marginile ca să izolezi bine umplutura și împăturește marginile dedesubtul aluatului.
  5. Pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește cu ulei de măsline (dacă vrei, poți presăra deasupra și puțin parmezan, oregano sau praf de usturoi) și dă la cuptor pentru 20-25 de minute.
  6. Taie felii și servește cu sos marinara alături.

Alte rețete delicioase asemănătoare:

Sandwich cubanez autentic

Sandwich la caserolă

Sandwich-ul Monte Cristo

Foto: shutterstock

Evaluează