Mod De Preparare
Unii zic că e o pizza rulată, alții spun că e sandwich. Oricum i-ai spune, Stromboli (inventat cam prin anul 1950) e o gustare extraordinar de bună, care a cucerit oameni din întreaga lume. Straturi-straturi delicioase de brânzeturi, șuncă afumată, salam ușor picant, învelite într-un aluat crocant și fierbinte.
Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
- Fă blatul de pizza conform instrucțiunilor simple de aici. Întinde-l cu un sucitor pe un fund de lemn presărat cu făină, cât mai dreptunghiular posibil (nu rotund, ca pentru pizza). Unge-l cu sos pentru pizza (rețeta aici).
- Pune în mijloc câte un strat de fiecare carne în parte, lăsând pe cât posibil, de jur împrejur, marginile libere, ca să poți împături aluatul la final. Adaugă și brânzeturile – mozzarella, provolone,gorgonzolla (rase sau tăiate felii).
- Bate oul cu puțină apă și unge cu el marginile lăsate libere.
- Rulează ușor – începând dintr-o singură parte, desigur – și la final unește bine marginile ca să izolezi bine umplutura și împăturește marginile dedesubtul aluatului.
- Pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește cu ulei de măsline (dacă vrei, poți presăra deasupra și puțin parmezan, oregano sau praf de usturoi) și dă la cuptor pentru 20-25 de minute.
- Taie felii și servește cu sos marinara alături.
Alte rețete delicioase asemănătoare:
Sandwich cubanez autentic
Sandwich la caserolă
Sandwich-ul Monte Cristo
Foto: shutterstock