Supa de roșii cu morcovi este preparatul ideal pentru cei ce iubesc gastronomia grecească. Cei care au intoleranță la lactoză sau gluten pot consuma acest preparat fără nicio grijă.
1. Într-o oală de supă cu fund gros se încălzește uleiul de măsline. Se adaugă ceapa și se gătește până devine aurie și moale.
2. Se adaugă roșiile și se gătesc până își lasă sucul. Se amestecă din când în când.
3. Legumele rămase se taie în bucăți mari și se adaugă și ele în oală.
4. Se gătește încă 5 minute și se amestecă din când în când.
5. Când legumele s-au înmuiat se adaugă pasta de roșii și cimbrul. Se amestecă, se lasă la fiert timp de 2 minute și apoi se adaugă circa 2 litri de apă.
6. Oala se acoperă parțial cu un capac și se lasă supa de roșii să fiarbă cam o oră.
7. Supa se adaugă într-un blender sau se pasează legumele cu ajutorul unui blender de mână.
8. Supa se servește cu crutoane și/sau brânză feta sfărmată.
Citește și:
Fasolatha – supă de fasole grecească