Mod De Preparare
Aceasta este rețeta celor mai bune, sănătoase, gustoase și pufoase clătite rusești – syrniki. Le poți servi fie ca desert, fie ca gustare rapidă sau mic-dejun.
- Bate bine, la treapta medie a mixerului, brânza cu oul, untul și vanilia. Adaugă zahărul, amestecând treptat până la omogenizare.
- Adaugă făina și praful de copt, amestecă folosind viteza cea mai mică a mixerului, până obții un amestec bine legat. Dacă vrei, poți adăuga și o mână de stafide.
- Întinde niște făină pe o farfurie plată. Încinge ulei într-o tigaie sau o cratiță înaltă, care nu lipește.
- Cu ajutorul unei linguri adâncite sau a unei spatule pentru înghețată, dacă ai, ia aluat (cam cât încape) și dă prin făina presărată în farfurie. Exact ca pentru chiftele procedezi: pot să le faci plate sau ușor rotunde.
- Pune clătitele la prăjit în uleiul încins, la foc mediu. Acoperă vasul și părjește-le cam 2-3 minute pe fiecare parte.
Se servesc, după gust, cu miere, gem, cremă de ciocolată, cremă de vanilie, dulceață, sirop de arțar, fructe proaspete etc.
Alte rețete delicioase de clătite:
Clătite bănățene
Clătite cu fructe şi miere
Clătite cu brânză dulce