Tartă de vară cu rubarbă

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 300 g făină
  • 150 g unt moale
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 80 ml apă călduţă sau lapte
Pentru umplutură
  • 5 tije rubarbă
  • 250 ml smântână
  • 1 ou
  • 50 g zahăr

Mod De Preparare

Încearcă şi tu o tartă specială, foarte gustoasă. Reţeta de tartă cu rubarbă este simplă şi rapidă.

1. Pentru aluat, într-un castron se amesteca faina, sarea si zaharul. Se adauga untul si se amesteca rapid cu vârful degetelor, încorporând untul în faina. Dupa ce se obţin firimituri, se adauga apa sau laptele si se amesteca obţinând un aluat omogen.

2. Se întinde aluatul si apoi se asaza în tava. Se pun si tijele de rubarba taiate cubuleţe de 2-3 cm si se da tava la cuptor pentru 20 de minute.

3. Dupa acest timp, se adauga un amestec de smântâna, ou si zahar si se lasa la cuptor pentru înca 30 de minute. Se lasa sa se raceasca în tava.

Alte rețete