Găluşte cu prune

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 90 min
  • Gata in: 1 ore, 30 min

Ingrediente

  • 300 g cartofi
  • sare
  • 30 ml ulei
  • 1 ou
  • 100 g făină
  • 12 prune mici
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
  • zahăr pudră
  • scorţişoară pisată
  • zahăr vanilat

Preparare

Găluşte cu prune făcute după cea mai simplă rețetă! Nu trebuie să te pricepi, dacă urmezi pașii de aici, o să îți iasă la fel de bune ca alea din copilărie!

  • Desertul începutului de toamnă, acesta este! Să îl facem, după rețeta bunicii!

1. Cartofii se fierb în apă cu sare 30 de minute. Prunele se desfac şi se curăţă de sâmburi, apoi se lasă la scurs.

2. Cartofii fierţi se curăţă fierbinţi de coajă, se zdrobesc şi se amestecă cu uleiul. Când compoziţia s-a răcit, se adaugă făina şi oul. Se amestecă până când se obţine un aluat omogen, apoi se împarte în 12 bucăţi. Se pune pe foc o oală cu 2 l de apă, în care se adaugă sare.

3. Prunele scurse se acoperă cu aluat. Se dau prin făină şi se pun pe rând în apa clocotită, toate găluştele. Se lasă să fiarbă la foc mic, 10 – 15 minute, cu oala acoperită, apoi se opreşte focul şi se mai lasă în apa fierbinte, acoperite, încă 15 minute.

4. Într-o tigaie încinsă se rumeneşte pesmetul în unt. Găluştele fierte se scot din apă şi se lasă la scurs. Se tapetează cu pesmet, apoi se pudrează cu zahăr, scorţişoară şi se pot servi.

Găluşte cu prune

Alte rețete de găluște delicioase:

Găluşte cu caise

Găluşte cu prune uscate

Găluşte cu căpşuni

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu