O rețetă rapidă, extrem de gustoasă și atât de simplă încât o poate reuși și un copil mic. Este atât de bună încât îi va face pe cei care nu prea consumă ficăței în adevărați fani!
Primul pas: spălarea și curățarea ficățeilor. Îi tai apoi pe jumătate.
Într-un bol combină laptele bătut cu ketchup-ul picant, sarea și piperul. Pune ficățeii peste, amestecă. Dă la frigider timp de o oră.
Pune la scurs ficățeii într-o sită fină. Pune, în 3 vase diferite pesmetul, ouăle bătute cu un pic de sare și făina. Dă, pe rând, bucățile de ficat, prin făină, ou și pesmetul amestecat cu condimente. Între timp încinge ulei într-o tigaie înaltă, care nu lipește. Când e destul de încins uleiul, pune ușor ficățeii la prăjit, până devin aurii și crocanți – trebuie să stea cam 3-4 minute pe fiecare parte.
Scoate ficățeii pe o farfurie mare pe care ai pus în prealabil un șervețel de hârtie. Dacă mai este nevoie, asezonează cu sare și piper.
Recomand să îi servești cu un sos picant sau cu deliciosul sos marinara.
Foto: 123rf.com
Alte rețete cu ficăței