Mod De Preparare
O rețetă rafinată, dar cu ingrediente și gust accesibile tuturor. Ușor de făcut, delicioasă, cu un sos pe care îl vei trece în topul preferințelor tale garantat!
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
- Asezonează bucățile de pui și prăjește-le într-o tigaie mare până se rumenesc ușor (nu trebuie să se facă de tot, o vor face în cuptor).
- Scoate puiul, prăjește ceapa tocată și usturoiul 3 minute, apoi adaugă și baconul tăiat mărunt.
- Adaugă vinul, adu la fierbere, amestecându-l cu o spatulă cu sosul deja existent în tigaie. Lasă încă 2 minute pe foc.
- Adaugă supa de pui, cimbrul și pune puiul la loc în tigaie. Acoperă și dă tigaia la cuptor 1 oră. După 1 oră scoate capacul și mai lasă 15 minute, să facă puiul crustă crocantă.
- Scoate puiul sau dă-l într-o parte. Adaugă smântâna în sos, amestecă bine. Gustă și asezonează cu extra sare și piper.
- Decorează cu pătrunjelul tocat și servește alături de niște champ delicios.
Alte rețete delicioase cu pui:
Pui Piccata
Pui fraged în fulgi crocanți de cocos
Pui Caprese la cuptor
Foto: shutterstock