Pui în sos cremos de vin alb

Pui în sos cremos de vin alb

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1,2 kg pui
  • 1 ceapă
  • 150 g bacon
  • 4 căţei usturoi tocați
  • 500 ml vin alb sec
  • 250 ml supă de pui
  • 180 ml smântână de gătit
  • sare, cimbru și piper după gust
  • 1/2 legătură pătrunjel proaspăt tocat

Mod De Preparare

O rețetă rafinată, dar cu ingrediente și gust accesibile tuturor. Ușor de făcut, delicioasă, cu un sos pe care îl vei trece în topul preferințelor tale garantat!

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

  1. Asezonează bucățile de pui și prăjește-le într-o tigaie mare până se rumenesc ușor (nu trebuie să se facă de tot, o vor face în cuptor).
  2. Scoate puiul, prăjește ceapa tocată și usturoiul 3 minute, apoi adaugă și baconul tăiat mărunt.
  3. Adaugă vinul, adu la fierbere, amestecându-l cu o spatulă cu sosul deja existent în tigaie. Lasă încă 2 minute pe foc.
  4. Adaugă supa de pui, cimbrul și pune puiul la loc în tigaie. Acoperă și dă tigaia la cuptor 1 oră. După 1 oră scoate capacul și mai lasă 15 minute, să facă puiul crustă crocantă.
  5. Scoate puiul sau dă-l într-o parte. Adaugă smântâna în sos, amestecă bine. Gustă și asezonează cu extra sare și piper.
  6. Decorează cu pătrunjelul tocat și servește alături de niște champ delicios.

Alte rețete delicioase cu pui:

Pui Piccata

Pui fraged în fulgi crocanți de cocos

Pui Caprese la cuptor

Foto: shutterstock

Evaluează