Mod De Preparare
De ce se numesc așa, cartofi Bombay? Pentru că ingredientele care îi diferențiază pe aceștia de alți cartofi la cuptor sunt curry-ul și turmericul, condimente specifice Indiei. Pentru amatorii de gusturi exotice, pentru cei care preferă mâncarea ușor picantă, această garnitură este ideală.
- Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
- Într-un vas mare, pune cartofii la fiert, împreună cu sare, piper și turmeric (adaugă înainte să aduci cartofii la fierbere). După ce dau în clocot, mai lasă-i pe foc încă 5 minute.
- Scurge cartofii de apă și amestecă-i cu ingredientele rămase (asigură-te că îi „îmbraci „bine în condimente).
- Pune-i într-o tavă mare care nu lipește, mai adaugă sare și piper (dacă simți nevoia) și dă-i la cuptor 30-40 de minute.
Pentru amatorii de simplu si gustos, avem cei mai buni cartofi wedges.
Alte rețete delicioase de cartofi la cuptor:
Cartofi cu ierburi la cuptor
Cartofi în crustă de muștar
Cartofi copți aromatizați
Foto: shutterstock