Tochitura moldovenească după rețeta lui Radu Anton Roman se servește cu mămăligă, vin roșu și ardei iute.
Rețeta a fost preluată și adaptată din cartea Bucate, vinuri și obiceiuri românești scrisă de Radu Anton Roman (1998).
Conform Wikipedia tochitura este o mâncare tradițională din bucătăria românească, preparată din carne (porc, vițel, vită, pasăre), organe (ficat, rinichi, inimă, splină), cârnați (proaspeți sau afumați), costiță (proaspătă sau afumată), prăjite la tigaie sau la ceaun și servită cu garnitură din mămăligă cu ouă ochiuri și brânză de burduf sau telemea rasă deasupra, în asociere cu murături și mujdei de usturoi.
Există diverse tochituri: tochitură moldovenească, tochitură oltenească, tochitură ardelenească, tochitură mocănească, tochitură țărănească
Pentru a prepara o tochitură delicioasă, este important să acorzi atenție detaliilor și să utilizezi ingrediente proaspete și de calitate. Iată câteva sfaturi și trucuri care te vor ajuta să obții o tochitură savuroasă:
Prin aplicarea acestor sfaturi și trucuri, vei putea să prepari o tochitură delicioasă și autentică, care să te bucure pe tine și pe cei dragi.
Sursa foto: Shutterstock
Alte rețete cu carne de porc
Friptura fragedă de porc
Chiftele de porc marinate
Muşchiuleţ de porc la tavă
Friptură de porc cu bere
Mâncare de mazăre cu porc
Tobă de porc
Piftie de porc
Coaste de porc la cuptor