(P) Cele mai bune rețete de dulciuri făcute în casă cu făină de migdale

(P) Cele mai bune rețete de dulciuri făcute în casă cu făină de migdale

De Elisabeta Sava,

Făina obișnuită conține foarte mulți carbohidrați și poate întârzia apariția rezultatelor în cazul în care o consumi în paralel cu dieta pe care o urmezi, așa că data viitoare când ai poftă de ceva dulce, ce-ar fi să folosești făină de migdale

Bogată în vitamine, minerale, proteine, fibre, acizi grași nesaturați, nutrienți și adecvată pentru toate dietele, făina de migdale nu numai că reprezintă o alternativă sănătoasă la cea obișnuită, ci le și dă un gust intens și foarte aromat dulciurilor. 

Iar dacă nu te-ai hotărât încă ce anume vrei să pregătești, te ajutăm noi: în cele ce urmează îți prezentăm trei rețete gustoase de dulciuri făcute în casă pe bază de făină de migdale. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente de bază și de un pic de răbdare. 

Brioșele, negresele și clătitele de americane de mai jos îi vor cuceri, cu siguranță, atât pe membrii mai mici ai familiei tale, cât și pe cei mari.

 

  • Brioșe delicioase (simple sau cu fructe de pădure)

 

Pentru pregătirea a 8-9 brioșe vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 

  • 150 de grame de făină de migdale;
  • 3 ouă de mărime medie;
  • 60 de mililitri de ulei, preferabil de măsline, însă dacă nu ai la îndemână un asemenea sortiment poți folosi și ulei obișnuit;
  • 2 linguri de miere;
  • o jumătate de linguriță de extract de vanilie;
  • o jumătate de linguriță de scorțișoară;
  • o jumătate de linguriță de praf de copt;
  • un vârf de sare.

Mod de preparare: 

  • Iei cele trei ouă, separi albușurile de gălbenuș și bați albușurile spumă;
  • Ulterior adaugi în compoziție gălbenușurile, uleiul, mierea și vanilia;
  • Separat amesteci praful de copt, scorțișoara, făina de migdale, iar la final adaugi și un vârf de sare;
  • Amesteci cele două compoziții, le torni în 8-9 forme de brioșe și le ții la cuptor aproximativ 20-25 de minute, până trec testul scobitorii.

Dacă vrei să obții o variantă și mai delicioasă, poți adăuga amestecului și o mână de fructe de pădure. În acest caz, nu uita ca la final să decorezi tot cu fructe de pădure.

 

  • Cea mai bună negresă făcută în casă

 

Pentru a obține 8-9 porții de negresă vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 

  • 100 de grame de făină de migdale;
  • 30 de grame de cacao;
  • 100 de grame de zahăr sau de îndulcitor natural, în cazul în care vrei să eviți să folosești zahăr obișnuit;
  • 4 ouă de mărime medie;
  • 100 de grame de unt;
  • 100 de grame de ciocolată neagră (cu 0% zahăr);
  • o linguriță de praf de copt;
  • o linguriță de rom sau de esență de rom;
  • o linguriță de extract de vanilie.

Mod de preparare: 

  • Untul și ciocolata se topesc într-un vas care a fost pus în prealabil pe foc, având grijă să amesteci mereu;
  • Ulterior adaugi pudra de cacao, esența de rom și extractul de vanilie;
  • Ouăle se bat întregi cu zahărul sau cu îndulcitorul preferat, după caz, până își dublează volumul;
  • În compoziția cu ouă se adaugă amestecul din cacao, rom și vanilie, omogenizând ușor cu o spatulă;
  • La final adaugi făina de migdale și praful de copt, amestecând ușor, cu mișcări circulare;
  • Compoziția obținută astfel se toarnă într-o formă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt;
  • Se lasă la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute, până trece testul scobitorii. 

 

  • Clătite americane pufoase și aromate

 

Pentru a obține 8-9 clătite pufoase trebuie să pregătești următoarele ingrediente: 

  • 4 ouă mari;
  • 2 căni de făină de migdale;
  • o jumătate de cană cu lapte de migdale neîndulcit (însă dacă nu ai în casă acest sortiment poți folosi și lapte obișnuit);
  • o pătrime dintr-o cană cu ulei vegetal;
  • o banană coaptă;
  • o linguriță de extract de vanilie;
  • o linguriță de praf de copt;
  • un praf de sare;
  • fructe de sezon sau sirop de arțar pentru topping.

Mod de preparare: 

  • Adaugi ouăle, laptele de migdale sau laptele obișnuit, uleiul vegetal, extractul de vanilie, făina de migdale, praful de copt și vârful de sare în blender și mixezi până se omogenizează perfect compoziția;
  • Într-o tigaie antiaderentă pui ulei, torni o pătrime de cană din compoziția obținută, întinzi cu o spatulă și lași circa 2 minute, după care întorci clătita pe cealaltă parte și lași, din nou, circa 2 minute;
  • Repeți instrucțiunile de mai sus și pentru restul compoziției rămase;
  • La final adaugi deasupra fructe proaspete sau sirop de arțar.

Important: clătitele americane se consumă calde, așa că îți recomandăm să le servești la fel.

Acestea fiind spuse, nu îți mai rămâne decât să alegi una dintre rețetele de mai sus și să o încerci chiar acum. Poftă bună!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO