Cartofi Bombay

Retetă Cartofi Bombay

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 8-10 cartofi medii (curățați și tăiați cubulețe)
  • 1 ceapă tocată
  • 1 linguriță turmeric
  • 2 lingurițe pastă/praf de curry
  • 2 lingurițe semințe de muștar
  • 2-4 lingurițe ulei (de rapiță, de preferat)
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

De ce se numesc așa, cartofi Bombay? Pentru că ingredientele care îi diferențiază pe aceștia de alți cartofi la cuptor sunt curry-ul și turmericul, condimente specifice Indiei. Pentru amatorii de gusturi exotice, pentru cei care preferă mâncarea ușor picantă, această garnitură este ideală. 

  • Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
  1. Într-un vas mare, pune cartofii la fiert, împreună cu sare, piper și turmeric (adaugă înainte să aduci cartofii la fierbere). După ce dau în clocot, mai lasă-i pe foc încă 5 minute.
  2. Scurge cartofii de apă și amestecă-i cu ingredientele rămase (asigură-te că îi „îmbraci „bine în condimente).
  3. Pune-i într-o tavă mare care nu lipește, mai adaugă sare și piper (dacă simți nevoia) și dă-i la cuptor 30-40 de minute.

Pentru amatorii de simplu si gustos, avem cei mai buni cartofi wedges.

Alte rețete delicioase de cartofi la cuptor:

Cartofi cu ierburi la cuptor

Cartofi în crustă de muștar

Cartofi copți aromatizați

Foto: shutterstock

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)