3 minute, 3 pași și 3 ingrediente. De atât ai nevoie ca să îți faci cea mai gustoasă, cremoasă și bogată în arome ciocolată de casă.
Unge cu unt o tavă și tapeteaz-o cu hârtie pergament.
Într-un bol mare, combină laptele condensat și chipsurile de ciocolată.
Dă-le la cuptorul cu microunde timp de 1 minut (sau, ca variantă mai sănătoasă, topește-le la bain marie). Lasă-le deoparte 1 minut. Amestecă bine până obții un rezultat mătăsos și omogen. Acesta este momentul în care adaugi esența. Da, am scris vanilie, pentru că pe aceasta am încercat-o eu. Dar poți liniștit să schimbi și să alegi aromă de rom, vanilie, migdale, mentă. Exact după cum îți dictează inima… sau papilele!
Toarnă compoziția în tava mai devreme pregătită. Las-o să se răcească și să se întărească de tot, apoi o poți tăia în bucăți. Dacă vrei să grăbești procesul, o poți da la rece circa 1 oră.
Se depozitează într-un vas bine închis. Nu e nevoie să o ții la rece.
Foto: 123rf
Vezi și alte rețete de deserturi de casă: