Covoraş cu mac şi glazură de ciocolată

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru blat
  • 200 g margarină
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 praf sare
  • 2-3 linguri mac
  • 1 lingura miere de albine
  • 1 ceasca apă minerală
  • 350 g făină
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g nuci măcinate
Pentru glazură
  • 50 g margarină
  • 50 g ciocolata albă de post
  • 30 g nuci măcinate
  • 20 g ciocolată amăruie de post
  • 1-2 pliculete zahăr vanilat

Mod De Preparare

1. Se pune margarina într-un bol şi se amestecă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat până se obţine o cremă fină.

2. În această cremă se pun apa minerală, praful de copt stins în zeamă de lămâie, mierea, macul, nucile măcinate şi, la sfârşit, făina, amestecându-se uşor.

3. Se tapetează tava cu hârtie pentru copt şi se întinde compoziţia în tavă. Se bagă tava în cuptorul bine încins şi se lasă la foc potrivit.

4. Separat, într-un ibric, se pune margarina, zahărul, vanilia, ciocolata şi nucile măcinate şi se ţin la baie de aburi, până se obţine o cremă legată. După ce s-a copt prăjitura, se toarnă glazura, se întinde cu o paleta pe toată suprafaţa şi se ornează cu fulgi de ciocolată.

Alte rețete