Deliciu cremos

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru blat:
  • 8 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 4 linguri amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite cafea solubilă
Pentru crema de unt:
  • 4 ouă
  • 440 g zahăr pudră
  • 2 pachete unt
  • esență de vanilie
Pentru decor:
  • fulgi de ciocolată

Mod De Preparare

Un deliciu plin cu cremă aromată! Încearcă şi tu reţeta de deliciu cremos!

1.    Pentru blat, gălbenuşurile se freacă cu zahărul până ce se obţine o cremă spumoasă în care se adaugă cafeaua solubilă, amidonul, praful de copt şi albuşurile bătute spumă.  Aluatul se toarnă într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară şi se coace 25 de minute. Se lasă să se răcească în tavă şi apoi se taie în trei.

2.    Pentru cremă, la bain-marie se freacă ouăle cu zahărul până ce îşi dublează volumul. Se scoate de la bain-marie şi se continuă amestecarea până ce se răceşte. Separat, untul moale se freacă spumă. Când compoziția de ouă s-a răcit se amestecă cu spuma de unt, până la completa omogenizare.  Se potriveşte gustul cu esenţa de vanilie.

3.    Într-o tavă, se aşază alternativ blaturile şi crema având grijă ca ultimul strat să fie cremă. Se presară cu fulgi de ciocolată şi se dă la rece pentru 4 ore.

Alte rețete