Îngheţată “dementă”

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 ml frişcă
  • 320 g zahăr
  • 4 ouă
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • coajă rasă de la o lămâie verde
  • 150 ml lapte
  • esenţă de mentă
  • 50 g zmeură
  • foi de napolitană
  • 3-4 frunze de mentă

Mod De Preparare

1. Se pun într-o crăticioară la foc mic gălbenuşurile, un praf de sare, vanilia, 150 g zahăr, coaja de lămâie şi se amestecă încontinuu, să nu se lipească. Când a început să fiarbă, se lasă să dea în câteva clocote, se opreşte focul şi se lasă la răcit.

2. Separat, într-un bol se pun albuşurile şi se bat spumă, se adaugă 150 g zahăr, zahărul vanilat şi se bat în continuare încă 10 minute.

3. În alt bol, se bate frişca cu 2 linguri de zahăr pudră şi un pliculeţ de zahăr vanilat. Se amestecă cu celelalte 2 compoziţii, într-un bol mai mare.

4. În crema obţinută, se pune esenţa de mentă. Amestecul se toarnă în cutii şi se bagă la congelator aproximativ 4 ore. Se serveşte ornată cu frunzuliţe de mentă, napolitană caramelizată şi zmeură.

Alte rețete