Omletă în cupe de șuncă

Omletă în cupe de șuncă

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 6 felii de șuncă
  • Condimente la alegere: sare, piper, usturoi pudră, oregano etc.
  • Topping-uri la alegere: ceapă, ardei, brânză, cașcaval, bacon, mozzarella, porumb, cârnați, șuncă, măsline etc.

Mod De Preparare

Omletă în cupe de șuncă – un mic dejun pe cât de aspectuos pe atât de gustos! Omletă pufoasă și aromată, plină de bunătăți, în cupe de șuncă crocantă. Ce poate fi mai bun pentru un început de zi în forță?

Cantități date pentru o tavă de brioșe de 6 cupe.

Preîncălzește cuptorul.

Bate ouăle bine. Adaugă peste toppingurile dorite (ceapă, ardei, brânză, cașcaval, bacon, mozzarella, porumb, cârnați, șuncă, măsline etc). Amestecă.

Unge cu puțin ulei fiecare formă din tavă în parte. Pune câte o felie de șuncă în fiecare formă, formând o cupă. toarnă umplutura, în mod egal, în fiecare cupă în parte.

Dă la cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute. Se servesc calde.

Omletă în cupe de șuncă

Alte rețete delicioase și ușoare pentru micul-dejun, pe bază de ouă:

Ouă cu cartofi și cârnați la tigaie

Ouă coapte în avocado

Ouă ochiuri pe pat de cartofi dulci

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.