Pandișpan cu lămâie: cum se prepară cea mai simplă prăjitură de casă

pandișpan cu lămâie

De Bianca Prangate,

Ingrediente

  • 450 g făină albă
  • 230 ml lapte
  • 180 g zahăr alb
  • 190 ml ulei de floarea soarelui
  • 20 g praf de copt
  • 15 ml esență de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • zahăr pudră pentru decor

Mod De Preparare

Pandișpan cu lămâie: este cea mai simplă prăjitură de casă, care poate fi pregătită extrem de repede și te scoate din orice încurcătură.

Pentru acele momente când te trezești cu invitați, dar nu ai cu ce să îi servești, rețeta de pandișpan cu lămâie este ideală. Ea se prepară simplu, din ingrediente pe care sigur le ai deja în bucătărie.

Acest pandișpan cu lămâie este un desert pe care mulți dintre noi l-am savurat în copilărie, când mamele sau bunicile căutau să ne astâmpere pofta de dulce cu ceva simplu. Este dulce, dar și răcoritor, mulțumită combinației de vanilie și lămâie.

Dacă ai în congelator și niște înghețată, câteva cupe se potrivesc de minune alături de acest pandișpan cu lămâie. Te poți inspira din rețetele noastre de înghețată de casă: de caramel, de ciocolată, de căpșune sau de cocos.

Descoperă mai jos cât de simplu se pregătește rețeta de pandișpan cu lămâie la tine acasă:

  1. Ouăle și zahărul se bat cu ajutorul unui mixer, până când capătă consistența unei creme spumoase.
  2. Se adaugă pe rând laptele, uleiul, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie.
  3. În amestecul omogenizat se toarnă în ploaie făina și praful de copt.
  4. Se încorporează cu ajutorul unei spatule, amestecând bine, pentru a nu rămâne cocoloașe.
  5. Aluatul se transferă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează cu ajutorul unei spatule.
  6. Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de jumătate de oră sau până trece testul scobitorii.
  7. Prăjitura se scoate de la cuptor și se lasă cinci minute să se odihnească înainte de a o pudra cu zahăr pudră.
  8. Se lasă să se răcească timp de un sfert de ceas înainte de a o tăia.
  9. Se servește simplă, cu un pahar de lapte sau de ceai, sau cu puțină înghețată!

Foto: 123rf.com

Evaluează
Media Rating
1star1star1stargraygray 2.5 / 5 - 6 Review(s)
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor