O prăjitură cu vişine gata în o oră cu totul. O reţetă rapidă şi simplă pe care trebuie să o încerci şi tu!
1. Vişinelor li se scot sâmburii şi se pun într-o strecurătoare, să-şi lase zeama.
2. Ouăle se freacă cu zahărul şi, după ce acesta este aproape topit, se adaugă treptat uleiul şi laptele.
3. După ce s-au încorporat lichidele, se adaugă bicarbonatul stins cu suc de lămâie şi făina. Se amestecă uşor, fără a bate aluatul.
4. În tava de aragaz unsă cu puţin unt şi tapetată cu făină se toarnă aluatul şi se aşază vişinele una lângă alta. Se coace pentru 45 de minute. După ce s-a răcit, se presară cu zahăr pudră şi, după gust, se poate servi cu frişcă.
Prăjitură cu vişine şi ciocolată
Desert răcoros cu coacăze şi vişine