Quesadilla cu brânză – rețeta simplă

Quesadilla cu brânză - rețeta simplă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 lipii de grâu (aproximativ 20 cm în diametru)
  • 200 grame de brânză Cheddar (Monterey Jack, mozarella), rasă
  • 1/2 ceapă roșie, tocată mărunt
  • 1 ardei iute roșu sau verde, tocat mărunt (opțional)
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • sare și piper, după gust

Mod De Preparare

Rețeta de quesadilla cu brânză nu provine din Spania, ci din Mexic (Sinaloa). Quesadilla este diminutivul unui alt preparat – quesada (cheesecake).

Quesadilla se prepară, de obicei cu umplutură de brânză, dar există și variante cu carne sau legume. Aceasta se prepară la tigaie.

Varianta originală din Mexic se prepară cu lipie de porumb (tortilla) și se umple cu brânză Oaxaca și se servește alături de sos roșu sau verde (salsa) sau guacamole. Există variante de quesadilla cu cartofi, chorizo, dovleac, chicharron (jumări de porc) etc.

Varianta de lipii de grâu umplute cu brânză și șuncă se numește sincronizada. În țările vestice există diverse variante de quesadilla, inclusiv variante desert (cu umplutură de ciocolată, caramel, fructe etc).

Cum se prepară quesadilla cu brânză după cea mai simplă rețetă

1. Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu. Adăugați uleiul de măsline și încălziți-l.

2. Adăugați ceapa tocată și ardeiul iute, dacă doriți să o quesadilla picantă, și căliți-le timp de aproximativ 2-3 minute sau până când devin moi.

3. Adăugați brânza rasă pe o lipie și adăugați ceapa și ardeiul iute gătite pe deasupra. Asezați a doua lipie deasupra, pentru a acoperi umplutura.

4. Așezați quesadilla în tigaia încălzită și prăjiți-o timp de aproximativ 2-3 minute sau până când partea de jos devine aurie și brânza începe să se topească. Apoi, folosiți o spatulă pentru a întoarce quesadilla și prăjiți-o pe partea cealaltă pentru încă 2-3 minute sau până când este bine rumenită și brânza este complet topită.

5. Repetați același proces pentru celelalte lipii, adăugând brânza, ceapa, ardeiul iute și acoperindu-le cu alte lipii.

6. După ce quesadilla este gata, o puteți tăia în triunghiuri pentru a fi mai ușor de servit.

Această rețetă simplă de quesadilla cu brânză este perfectă pentru a fi savurată ca o gustare delicioasă sau ca o masă rapidă. Puteți personaliza umplutura cu ingrediente suplimentare, cum ar fi pui, carne de vită sau legume, pentru a se potrivi preferințelor personale. ¡Buen provecho!

Alte rețete mexicane:

Sos guacamole

Fajita mexicană

Chili con carne

Porumb în stil mexican

Burrito cu pui și avocado

Enchiladas de pui

Fajitas de pui

Pico de gallo

Sursa foto: Shutterstock

Evaluează