Regina Margo

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru blat
  • 5 ouă
  • 200 g unt
  • 4 linguri cacao
  • 100 g nucă măcinată
  • 5 linguri făină
  • 200 g zahăr
  • 1 praf sare
Pentru cremă
  • 3 gălbenuşuri
  • 100 g unt
  • pliculeţe zahăr vanilat
  • 150 g zahăr pudră
  • 4 banane
  • zeama de la o lămâie
Pentru ornat
  • ciocolată amăruie
  • feliuţe de banană

Mod De Preparare

1. Se lasă untul la temperatura camerei. După ce s-a înmuiat, se amestecă cu zahărul vanilat şi zahărul pudră, până se obţine o cremă bine legată.

2. Se adaugă ouăle unul câte unul, nuca măcinată, un praf de sare, cacaua şi făina cernute şi se amestecă uşor să nu se lase.

3. Se tapetează o tavă cu unt şi cu făină, se toarnă compoziţia, se întinde uniform şi se bagă în cuptorul încins la 160˚C.

4. Separat, se zdrobesc bananele, se stropesc cu zeama de la o lâmâie şi se dau la rece. În acest timp, se freacă untul cu zahărul, vanilia şi gălbenuşurile şi se amestecă cu pasta de banane. După ce s-a răcit blatul, se întinde crema şi se ornează cu feliuţe de banane şi fulgi de ciocolată amăruie.

Alte rețete