Romesco – sos spaniol de ardei

Romesco - sos spaniol de ardei

Ingrediente

  • 2 ardei grași roșii, mari
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 5 căței de usturoi
  • 2 felii de pâine
  • 50 g migdale prăjite
  • 60 g alune prăjite
  • 3 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingură oțet
  • 1 linguriță boia picantă
  • sare și piper după gust
  • 1/2 legătură pătrunjel proaspăt

Mod De Preparare

Cum avem noi salata de vinete, așa au spaniolii acest sos romesco. 45 de milioane de spanioli nu se pot înșela, zic, atunci când l-au declarat pe romesco sosul lor național, originar din zona Cataluniei. Foarte ușor de făcut, versatil, incredibil de gustos și cu o culoare mai mult decât apetisantă, dacă îl faci o dată, te vei îndrăgosti iremediabil de el.

 

  1. Coace ardeii într-o tigaie, ca de obicei (dacă îi ai deja copți, și mai bine, scapi de o etapă!). Cojește-i, scoate-le semințele și pune-i în blender.
  2. Coace ușor migdalele, alunele și usturoiul în cuptor, cu un praf de sare deasupra, 5 minute.
  3. Pune toate ingredientele în blender și pasează până obții o pastă omogenă, fără cocoloașe.

Romesco

Cum îl poți servi?

Pe pâine prăjită, în burgeri, sandwich-uri.

Ca sos pentru chipsuri, cartofi prăjiți etc.

Ca marinată pentru carne și pește.

Adăugat în supe, tocănițe etc.


Alte rețete spaniole delicioase:

Omletă spaniolă cu cartofi – Tortilla Espanola

Supă spaniolă de roşii

Paella cu pui

Foto: 123rf si shutterstock

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 2 voturi