Somon cu legume

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 medalioane somon
  • 150 ml vin alb demisec
  • 2 dovlecei
  • 2-3 morcovi
  • 4 cartofi cu coajă roșie
  • sare
  • piper alb
  • 50 g unt
  • 2 lingurite ulei de măsline
  • 1 ceapă albă
  • 1 fir de praz
  • 1 lămâie
  • 1 crenguta cimbru proaspăt

Mod De Preparare

1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă. Se taie rondele subţiri şi se rumenesc în unt.
2. Se rad morcovii pe răzătoarea mică, dovleceii se spală şi se taie feliuţe, apoi se călesc împreună cu cartofii. Se condimentează cu sare şi piper şi se bagă în cuptorul cald.
3. Separat, se spală bucăţile de somon, se şterg şi se pun în tavă. Se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se acoperă cu un strat de ceapă şi praz tăiate fâşii. Se stropesc cu ulei şi se bagă în cuptor.
4. Spre sfârşit, se stropeşte somonul cu vin şi se adaugă legumele gratinate. Se mai lasă 10 minute în cuptor şi se serveşte cu lămâie şi cimbrişor.

Alte rețete