Mod De Preparare
Urzici cu maioneză – o rețetă rapidă extrem de gustoasă și sănătoasă pe care trebuie să o faci în lunile de primăvară, când sunt piețele pline de urzică proaspătă și ieftină.
- Alege urzicile frunză cu frunză (pentru acest fel e de preferat să nu păstrăm codițele cele mai groase). Spală-le în 4-5 ape, apoi se scurg și se scufundă în apa gata clocotită.
- Se lasă pe foc până se fierb de tot (sau aproape, după cum preferi preferința). Se scurg de apă.
- Hreanul se dă pe cea mai mică răzătoare, se amestecă în urzici. Pasează totul bine, fără a trasforma totul într-o pastă fără personalitate.
- Fă maioneza de casă după rețeta de aici (dacă mănânci de dulce) sau după cea de aici (dacă mănânci de post). Adaug-o amestecului de mai sus.
- Usturoiul se face mujdei și se pune la final. Ideal, se servește pe pâine de casă prăjită.
Alte rețete delicioase cu urzici:
Chifteluțe de urzici
Pilaf cu urzici
Urzici și spanac la cuptor, cu ou