Urzici cu maioneză

Urzici cu maioneză

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 căței de usturoi
  • 4 linguri cu vârf de maioneză de casă
  • 1 lingura hrean ras
  • 1 kg urzici

Mod De Preparare

Urzici cu maioneză – o rețetă rapidă extrem de gustoasă și sănătoasă pe care trebuie să o faci în lunile de primăvară, când sunt piețele pline de urzică proaspătă și ieftină.

  1. Alege urzicile frunză cu frunză (pentru acest fel e de preferat să nu păstrăm codițele cele mai groase). Spală-le în 4-5 ape, apoi se scurg și se scufundă în apa gata clocotită.
  2. Se lasă pe foc până se fierb de tot (sau aproape, după cum preferi preferința). Se scurg de apă.
  3. Hreanul se dă pe cea mai mică răzătoare, se amestecă în urzici. Pasează totul bine, fără a trasforma totul într-o pastă fără personalitate.
  4. Fă maioneza de casă după rețeta de aici (dacă mănânci de dulce) sau după cea de aici (dacă mănânci de post). Adaug-o amestecului de mai sus.
  5. Usturoiul se face mujdei și se pune la final. Ideal, se servește pe pâine de casă prăjită.

Alte rețete delicioase cu urzici:

Chifteluțe de urzici

Pilaf cu urzici

Urzici și spanac la cuptor, cu ou

Evaluează