Cod acoperit cu felii subţiri de cartofi

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 fileuri de cod
  • 6 cartofi noi
  • 50 g unt
  • arpagic
  • pătrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper măcinat

Mod De Preparare

► Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri. Se spală bine sub jet de apă rece, apoi se scurg.

►Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie şi se prăjesc uşor cartofii, cca 2 minute pe fiecare parte. Se dau cu sare şi piper şi se scot din tigaie. Se păstrează la cald, pe hârtie absorbantă.

► Se topeşte untul într-o tigaie de teflon. Se pun bucăţile de peşte şi se prăjesc la foc mic, câte 5 minute pe fiecare parte.

► Pe un platou, se întinde un strat de felii de cartofi, apoi se pune peştele şi deasupra din nou un strat de cartofi, ca în imagine.

►Se decorează cu fire de arpagic şi pătrunjel şi se serveşte imediat.

Alte rețete