Cornuleţe cu ciocolată din 3 ingrediente

De

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 lingura apa
  • 250 g aluat foitaj
  • 150 g ciocolata fulgi sau razuita

Mod De Preparare

Cornuleţe cu ciocolată – rețetă de casă, sănătoasă, rapidă și delicioasă! Nu mai le cumpăra gata făcute!

Vrei să faci nişte croissante cu ciocolată, dar nu vrei să stai toată ziua în bucătărie? Urmează reţeta aceasta cu numai 3 ingrediente, pe care le are toată lumea prin casă.

  • Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 180 de grade şi tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Bate oul într-un castron şi adaugă apa când amesteci.

Presară făină pe suprafaţa de lucru şi întinde aluatul franţuzesc cu un făcăleţ, până obţii un pătrat cu latura de 40 cm.

Taie aluatul în drepturnghiuri de circa 8/4 cm, apoi taie dreptunghiurile astfel formate în jumătăţi, pe diagonală.

Pune câte două linguriţe de fulgi de ciocolată, sau ciocolată răzuită în centrul fiecărui triunghi şi rulează de la marginea mare, spre vârful triunghiului, astfel încât să obţii cornuleţe.

Îndoaie puţin cornuleţele, ca să arate ca o semilună şi aşază fiecare bucată în tavă, cu partea rulată ultima dedesubt, ca să nu se desfacă la copt.

Unge cornuleţele cu oul bătut şi dă la cuptor circa 25 de minute, până ce croissantele devin aurii.

Se servesc atât calde, proaspăt scoase din cuptor, cât și reci. Merg perfect cu o cană mare de lapte sau iaurt.